Thursday, November 10, 2011

Eestlane olla on uhke ja hää... kui elad välismaal

Tuhvlialune on üldiselt rahulik ja malbe ja muidu vaikne olevus, kes pole ammu enam tüüdanud teisi oma heietuste ja virinatega, kuid tsiteerides klassikuid, vahel on olukord, kus lihtsalt ei saa vaiki olla ja nii sai kapist välja tuldud ja tolm blogilt maha pühitud.
Igatahes on viimasel ajal ajakirjanduses lugeda olnud hulgaliselt lugusid, kus inimesed, kes kodumaa tolmu jalgelt löönd ja pikemat rubla ja magusamat leiba teiselepoole piiri läinid, vat need inimesed on sõna võtma hakanud. Ja üldiselt on need ikka tänapäeva rahvasporti arvestades pallid ühte väravasse. Et küll ikka on hea seal väljamaal. Kohe nii hea, et tagasituleku peale ei ole vaja mõeldagi. Samas on lisandunud üks lõik, mida varem ei olnud, ja see, et lisatakse, kui kehvasti ikka Eestis asjad on. Ja tõesti, loed neid mõtteteri, vaatad Kanal 2-st Reporterit, kus räägitakse, et inimesed enam üldse toitu osta ei jaksa, ja tuleb tunne peale, et miski on paganama viltu.
Mina tunnen, et ei ole ikka nii viltu kui paista lastakse. Minu ümber käivad inimesed tööl, käivad poes, söövad, sõidavad autoga ja kõik kulgeb. Jah, eks ikka vahel on raske ja raha ei jätku selleks või teiseks, aga tegelikult kõik toimib. Kasutades eestlase lemmikväljendit, kõik on NORMAALNE. See tähendab seda, et alati saab paremini, aga pole hullu midagi. Ja jälle, kindlasti on neid, kellel on raskem, kellele tundub, et just talle tehakse liiga, aga üldistada nende järgi ei saa.
Priit Pärn avaldas kunagi skandaalse karikatuuri, mis tekitas elevust ja pahandust. Mul on tunne, et sama mentaliteet, nagu sel karikatuuril, on ka paljudel neil, kes lahkunud ja nüüd ärplevad, mõnitavad, irooniseerivad.
Keegi ei keela teil seal olla. Olge. Aga ärge tulge mõnitama. Meil pole siin häda mitte midagi.
Pildiks kasutasin sedasama Priit Pärna karikatuuri.

No comments: