Thursday, April 12, 2007

Miks progejad on üldiselt mehed vol 1


Me siin kuttidega oleme tähele pannud ja mitte meie ainult, et progejad kipuvad mehed olema. Eks siis saab välja mõelda igasuguseid teooriaid, miks see ikka nii on. Hakkan siis neid teooriaid ka kirja panema, muidu lähevad veel meelest.


Täna igatahes käin välja sellise teooria. Murphy seadustes on 6. Troutmani programmeerimispostulaat, mis väidab: Vandumine on keel, mida kõik programmeerijad valdavad kõige paremini. Sellega on raske mitte nõustuda. Ja teades, et vandumine ikka rohkem meessoo sõnavarasse kuulub, võib teha järelduse, et programmeerimine kui üks ropp töö ei sobi naistele.


Mis viib muidugi järeldusele, et naisprogrammeerijad keskmisest naisterahvast vandujamad on. Aga see nõuab juba eraldi tõestamist.

2 comments:

Anonymous said...

Erand kinnnitab antud juhul reeglit.
Parameetrid: naine, ei ropenda (kohe üldse mitte), tõsi küll, proff ma ei ole, aga päris hea amatöör küll (kui PHP on progemine, Javat õppinud, aga ei valda tegelikult eriti). Vot nii :)

Muidumeez said...

Jutt ongi ju üldisest tendentsist. Ja eks selles kõiges ole teatud ports ka eneseirooniat. Aga eks mul ole veel teooriaid, nendest teine kord :)