Saturday, April 28, 2007

Peatage Punane Hanrahan

Tsiteerin: Lühidalt kokkuvõttes: Kutsun kõiki üles täielikule passiivsusele konfliktiga seoses. Ei mingit vägivalda, isegi siis, kui politsei ei saa märatsejate ohjeldamisega enam üksi hakkama ja meile peaks valetatama, et “Eesti vajab meid”. Las süüdlased vastutavad! Teine asi on muidugi nendega, kes konkreetselt kaitsevad oma kodu ja vara, sest nemad kaitsevad kodu ja vara, mitte poliitikute väärotsuseid. Aga viimaseid kaitsta pole küll kellegi asi, peale poliitikute enda.

Allikas: http://afrodisiax.wordpress.com/2007/04/28/see-ei-ole-meie-konflikt/

Olen huviga lugenud antud ennast vasakpoolseks nimetava isiku kirjutisi ja peab tunnistama, et ma pole tihiti temaga nõus.

Aga see tsitaat pani asja paika. Selles lauses peitub üleskutse: las vandaalid märatsevad, las politsei üritab, meile Ansip ei meeldi ja seega on meil pohhui, mis saab.

Või olen ma millestki valesti aru saand?

1 comment:

FunManager said...

Sõnavabadus on üks inimese põhivabadustest, sisaldudes näiteks Inimõiguste ülddeklaratsiooni artiklis 19 ja Eesti Vabariigi põhiseaduses. Viimase § 45 kohaselt:

Igaühel on õigus vabalt levitada ideid, arvamusi, veendumusi ja muud informatsiooni sõnas, trükis, pildis või muul viisil. Seda õigust võib seadus piirata avaliku korra, kõlbluse, teiste inimeste õiguste ja vabaduste, tervise, au ning hea nime kaitseks. Seadus võib seda õigust piirata ka riigi ja kohalike omavalitsuste teenistujatel neile ameti tõttu teatavaks saanud riigi- või ärisaladuse või konfidentsiaalsena saadud informatsiooni ning teiste inimeste perekonna- ja eraelu kaitseks, samuti õigusemõistmise huvides.

ütleb wikipedia sõnavabaduse kohta.

Ma usun/loodan, et enamus inimesi lisaks lugemisoskusele omab ka mõtlemisvõimet või Sul on hirm, et lugejad hakkavad massiliselt "hanrahanistuma"?