Friday, May 11, 2007

Raul Kalev: Pöördumine pronkssõduri kaitsjate poole: andke meile andeks

Juhtusin juhsulikult lugema regnum.ru-d ja leidsin sealt huvitava artikli: http://www.regnum.ru/#full824910. Kuna üldiselt on vene keelega tänapäeval paljudel pobleeme, siis teadmiseks, et seal on selline kena PR jutt, miks see pronkssõduri värk juhtus, sellest, kuidas ta peksa sai ja pidi öösel vangis olema. Aga parim osa on see (tsitaat)

И еще я дал бы один совет правительству. Почему бы не извиниться перед всеми, кто потерял уверенность в завтрашнем дне в Эстонии, и сделать 9 мая красным днем в нашем календаре? Из уважения к тем людям, кто в этот день идет к святым для них могилам.

Tõlge:
Ja veel tahaks anda soovituse valitsusele. Miks mitte vabandada nende ees, kes kaotas usu homsesse Eestis, ja teha 9. mai punaseks päevaks kalendris? Austusest nende vastu, kes sel päeval lähevad nende jaoks pühade haudade juurde.

Ma ka teen ettepaneku muuta 26-27 aprill ka punasteks päevadeks, austamaks pronksöö kangelasi, punased võiks olla veel 8-10 mai koos pildituks joomise ja üle-eestiliste Ansipi-piltide-pihta laskmiste võistlustega.

No comments: