Thursday, May 24, 2007

Suitsetamine on kasulik


Selle postituse pealkiri võib tekitada palju pahandust või vähemalt arusaamatust. Aga igal medalil on kaks külge, ka suitsetamisel. Olgu täpsustuseks öeldud, et loobusin peale kopsupõletikku poolteist aastat tagasi sellest pahest, mis aga teatud aspektidest vaadeldes ei olegi täiesti paha.


Esiteks, silmad. Hommikust õhtuni arvuti taga töötades on hea vahel silmi puhata. Ja regulaarne suitsule minek tagas sellise puhkuse. Esimestel kuudel peale suitsust loobumist olid mul õhtuks silmad ikka kuratlikut väsinud. Erinevalt varasemast.


Teiseks. Suhtlemine kolleegidega, keda muidu ehk ei näegi, eriti. Aga vot suitsu tehes saad nendega suhelda. Vaheldus ikka.


Kolmandaks. See haakub tiba eelmise punktiga, nimelt võib kohata õues suitsu tehes inimesi, keda ehk muidu ei kohtakski.


Ja ideed, mis tekivad, võivad vahel olla vägagi head. Näiteks e-valitsuse tehnilise lahenduse idee tuli mul suitsunurgas, kui rääkisin mureliku ülemusega. Sest järgmine päev oleks pidanud juba demoma. Õhtul kirjutasin kolme tunniga e-valitsuse prototüübi ja edaspidine oli juba "delo tehniki".


Seega, mitte alati ei ole suitsetamine paha.

No comments: